Pressemelding 3.Januar 2019

BOSTON / HALIFAX / BERGEN, 3. januar 2019 / PRNewswire / -- InnovaSea Systems kunngjorde i dag at de har inngått en endelig avtale om å overta Nortek Akvakultur i Norge. Nortek Akvakultur vil bli slått sammen med InnovaSea sitt selskap, Realtime Aquaculture, for å danne InnovaSea Instrumentation.


Nortek Akvakultur har i løpet av det siste tiåret gitt høykvalitets miljødata til norsk oppdrettsnæring. Nortek Akvakultur har i dag miljømålinger på mer enn 300 lokaliteter i alle større produksjonsregioner i Norge.


Realtime Aquaculture har utviklet innovativ, trådløs undervannsteknologi som gir kundene en skalerbar løsning til overvåking av oppdrettsanlegg. Denne teknologien endrer måten miljøovervåking blir utført på oppdrettsanlegg rundt om i verden.


Tor Espen Skoglund, administrerende direktør i Nortek Akvakultur, sier: "Vi har nylig flyttet vår hovedvirksomhet fra Oslo til Bergen, noe som bringer oss nærmere næringen og våre største kunder. Dette oppkjøpet styrker vår posisjon ytterligere ved å gi oss tilgang til ny teknologi som vi tror kan åpne et nytt kapittel i hvordan vi jobber for å hjelpe våre kunder med å overvåke miljøforholdene i hver merd."


Atle Lohrmann, administrerende direktør i Nortek, sier: "Norteks tidlige overgang til skybaserte systemer har gitt oss mulighet til å distribuere hundrevis av overvåkingsstasjoner med et minimum av lokal innsats. Det gleder oss å se hvordan InnovaSea tilfører ny teknologisk innovasjon til bransjen ved å bruke undervannskommunikasjon som en del av løsningen."


David Kelly, administrerende direktør i InnovaSea, sier: "Nortek Akvakultur fører oss nærmere næringen i Norge og har med seg et team av dyktige utviklere med unik kompetanse til å utvikle løsninger for bransjen. Å kombinere Realtime Aquaculture og Nortek Akvakultur er et logisk skritt for å øke aktiviteten i selskapet og utvide mulighetene både i Norge og globalt."


Om InnovaSea Systems Inc. InnovaSea Systems, Inc.

er et teknologibasert selskap som produserer innovative, fullintegrerte, kommersielle oppdrettsanlegg for åpent hav. InnovaSea leder an i utfordringen med å doble produksjon av marine proteiner for å støtte behovene i en voksende verden på en måte som er skalerbar, bærekraftig og i samsvar med det å være en god forvalter av havressurser.


Om Nortek AS 

Nortek AS er et ledende norsk teknologibedrift med fokus på havstrøm og bølgemålinger. Selskapet har hovedkontor utenfor Oslo og har over 100 ansatte over hele verden.


For mer informasasjon, kontakt:

 

Brad Rodgers

Vice President of Business Development

+1 902 450 1700 x260

brad.rodgers@rtaqua.com

 

Tim Stone

Vice President Product Development

+1 902 450 1700 x228

tim.stone@rtaqua.com

 

Tor Skoglund

Managing Director, Nortek Akvakultur

+47 920 93 435

tor.espen.skoglund@nortekakva.no

 

Kilde: InnovaSea Systems

 

Relaterte Linker:

http://www.rtaqua.com

http://www.nortekakva.no
https://www.innovasea.com