Innovasea fullfører kjøpet av Nortek Akvakultur

Fredag, mars 1, 2019

BOSTON/HALIFAX/BERGEN, 1 mars 2019 -Innovasea Systems kunngjorde i dag at de har fullført oppkjøpet av norske Nortek Akvakultur. Nortek Akvakultur blir slått sammen med Innovasea sitt selskap Realtime Aquaculture og danner enheten Innovasea instrumentering.

 

Innovasea og Nortek Akvakultur vil kombinere sine produkter som gir dem muligheten til å legge Realtime akvakultur sin trådløse miljøsensorikk til eksisterende Nortek Akvakultur installasjoner. Dette vil være tilgjengelig for kundene som en maskinvareoppgradering i midten av 2019 og åpner muligheten for realtime levering av data for både kablet og trådløse miljø-sensorer. Fullstendig integrasjon av produktlinjene er forventet innen 2020.  Nortek Akvakultur AS skifter også navn til Innovasea Akvakultur AS fra 1. mars.

 

David Kelly, CEO av Innovasea sier: "vi er svært fornøyd med fremgangen hittil. Det nydannede Innovasea instrumentering teamet setter oss i forkant av oppdrettsnæringen. Ved å kombinere Norteks norske fotavtrykk, etablerte relasjoner og industriekspertise med Realtime Aquaculture sin teknologi, åpner vi dører til mange nye muligheter."

 

Tor Espen Skoglund, administrerende direktør i Nortek Akvakultur sier: "Ved å slå oss sammen kan vi levere mer innovative løsninger for kunder innen akvakultur enn noensinne, og jeg er veldig glad for å være en del av det nye Innovasea teamet. "

 

Om Innovasea Systems Inc.

InnovaSea Systems, Inc. er et teknologibasert selskap som produserer innovative, fullintegrerte, kommersielle oppdrettsanlegg for åpent hav. InnovaSea leder an i utfordringen med å doble produksjon av marine proteiner for å støtte behovene i en voksende verden på en måte som er skalerbar, bærekraftig og i samsvar med å være en god forvalter av havressursene.
 

Om Nortek AS.

Nortek AS er et ledende norsk teknologibedrift med fokus på havstrøm og bølgemålinger. Selskapet har hovedkontor utenfor Oslo og har over 100 ansatte over hele verden. 
 

For ytterligere informasjon, kontakt:

 

Brad Rodgers

Vice President of Business Development
+1 902 450 1700 x260

Brad.Rodgers@rtaqua.com

 

Tim Stone

Vice President Product Development
+1 902 450 1700 x228

Tim.Stone@rtaqua.com

 

Tor Espen Skoglund
Administrerende direktør, Nortek Akvakultur
+ 47 920 93 435
mailto:tor.espen.skoglund@nortekakva.no